Följ Srf konsulterna

​Srf konsulterna – när redovisnings- och lönekonsulten själv får välja

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2018 11:30 CEST

Johan Rippe har uttalat sig som ny ordförande hos FAR, där han uttryckt ett stort intresse för redovisnings- och lönekonsulter – ett område där Srf konsulterna har positionerat sig som den mer progressiva och framtidsorienterade organisationen. Srf konsulterna är Sveriges ledande och största branschorganisation för redovisnings- och lönekonsulter.

Srf konsulterna har skapat auktorisationen för båda yrkesrollerna och driver utvecklingen aktivt vidare både i Sverige samt att vi även utvecklar samarbetet med våra nordiska systerorganisationer.

– I en tid när revisionsplikten för stora delar av näringslivets företag inte längre är aktuell skapas stora möjligheter att utveckla morgondagens redovisnings- och lönekonsulter på en betydligt större grupp av företag, säger Katarina Klingspor ordförande för Srf konsulterna.

Både Srf konsulterna, FAR och andra aktörer som arbetar nära våra företag har ett samhällsansvar att utveckla sina olika fokusområden på ett sätt som gynnar svenskt näringsliv som helhet. Därför är det naturligt att FAR fortsätter fokusera och erbjuda revisorer bra tjänster samtidigt som Srf konsulterna är den naturliga branschorganisationen för redovisnings- och lönekonsulter. Uppdelningen bekräftas och blir alltmer tydlig i näringslivet, då stora revisionsföretag nu säljer sina redovisnings- och löneverksamheter för att fokusera på tjänsterna inom revision.

– Det bästa erbjudandet uppstår när man fokuserar på det man är bäst på. Därför fokuserar Srf konsulterna på just redovisning och lön för våra medlemmars och näringslivets bästa. Samverkansarbete med alla i branschen och närliggande branscher som exempelvis revision är en självklarhet, säger Katarina Klingspor.

Både yrkesrollen redovisningskonsult och lönekonsult är mitt i en pågående förändring där framtidens efterfrågan kommer att kräva ett annorlunda och mer rådgivande innehåll. Mot den bakgrunden har Srf konsulterna fokus på att stödja en sådan utveckling. Branschstandarden Rex har utvecklats för att skapa kvalitetssäkrade redovisningstjänster och är förankrad i ett nordiskt samarbete som omfattar mer än 15 000 Auktoriserade Redovisningskonsulter.

– Det pågår en tydlig förflyttning av redovisnings- och lönekonsultyrket mot det framtida format som Srf konsulterna är med och utvecklar tillsammans med våra nordiska kollegor, avslutar Katarina Klingspor.

Srf konsulterna är Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning och lön.

Srf konsulterna grundades 1936 och verkar för en sund branschutveckling med fokus på nytta för företag och samhälle.

Srf konsulterna erbjuder professionell utveckling via auktorisation, branschinformation och ett stort utbud kurser med landets bästa lärare.

Srf konsulterna har 5 500 medlemmar, varav 3 500 är Auktoriserade Redovisningskonsulter och Auktoriserade Lönekonsulter, som hjälper 330 000 svenska och utländska företag att utvecklas.

Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som står för rätt kompetens, erfarenhet och affärsnytta. Genom auktorisationen tydliggörs kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster till nytta för företagen.

Läs mer på www.srfkonsult.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.