Följ Srf konsulterna

Rex – ny Svensk standard för redovisningsuppdrag

Pressmeddelande   •   Sep 21, 2017 14:02 CEST

Nu lanserar Srf konsulterna branschstandarden Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag

Nu lanserar Srf konsulterna branschstandarden Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag, som bygger på nordiska principer enligt Nordic Accountant Federation. Fler än 15 000 Auktoriserade Redovisningskonsulter i Sverige, Norge och Finland baserar nu sina branschstandards utifrån dessa gemensamma grundläggande principer.

Rex-standardens syfte är att kvalitetssäkra redovisningsuppdragen till näringslivet.

– Vi ser mycket positivt på att vi får en nordisk grund i den nya branschstandarden, med gemensamma principer för redovisningsuppdrag i Sverige, Norge och Finland. Flera av våra konsulter arbetar redan idag över landsgränserna vilket är en växande trend, säger Srf konsulternas förbundsdirektör Roland Sigbladh.

Den nya branschstandarden Rex gäller från 1 januari 2018. Syftet är att stödja moderna redovisningsverksamheter med målsättningen att leverera kvalitetssäkrad redovisning och rådgivning till företagen. Rex omfattar hela arbetsprocessen från antagande av uppdrag till utförande och rapportering.

För Auktoriserade Redovisningskonsulter inom Srf konsulterna är Rex obligatorisk att följa. Standarden kan även med fördel användas i alla redovisningsverksamheter som vill arbeta på ett modernt och kvalitetssäkrat sätt.

– Den Auktoriserade Redovisningskonsulten är en viktig affärspartner redan idag hos många företag och en ovärderlig rådgivare och bollplank för företagare och ledning. Förutom Rex-standarden så kvalitetssäkras Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter via krav på löpande kunskapsuppdatering och kvalitetsuppföljningar säger Mikael Carlson branschansvarig redovisning, Srf konsulterna.

Mer om Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag

Srf konsulterna är Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning och lön.

Srf konsulterna grundades 1936 och verkar för en sund branschutveckling med fokus på nytta för företag och samhälle.

Srf konsulterna erbjuder professionell utveckling via auktorisation, branschinformation och ett stort utbud kurser med landets bästa lärare.

Srf konsulterna har 5 500 medlemmar, varav 3 500 är Auktoriserade Redovisningskonsulter och Auktoriserade Lönekonsulter, som hjälper 330 000 svenska och utländska företag att utvecklas.

Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som står för rätt kompetens, erfarenhet och affärsnytta. Genom auktorisationen tydliggörs kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster till nytta för företagen.

Läs mer på www.srfkonsult.se

Kommentarer (2)

    Undrar hur FAR kommer att agera med anledning av Rex?

    - Ulf Persson - 2017-09-21 15:22 CEST

    Det är oroande att SRF och FAR inte har kunnat enats om samarbetet. SRF har endast 3 500 auktoriserade redovisnings och löne-konsulter.

    - Iwona Ohlson - 2017-09-21 20:20 CEST

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy