Följ Srf konsulterna

​Äntligen en utredning som tar oss vidare

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2020 17:08 CEST

Regeringen har nu beslutat om att tillsätta en utredning med syfte att förenkla regelverken för mikroföretag. Utredningen kommer även att omfatta en modernisering av bokföringslagen i syfte att åstadkomma ett modernt, teknikneutralt och enkelt regelverk anpassat till dagens förhållanden.

– Fantastiskt att någonting äntligen händer kring detta. Vi har sedan lång tid drivit frågan om den föråldrade bokföringslagen och nu ser vi äntligen att vårt påverkansarbete gett resultat. Den digitala utvecklingen handlar om hållbarhetsarbete i en sund näringslivsutveckling, säger Roland Sigbladh, förbundsdirektör hos Srf konsulterna.

Roland Sigbladh

Utredningen kommer att fokusera på förenklingar för mikroföretag. Att kunna få bland annat kvittohantering och fakturahantering helt digitaliserat skulle förenkla tillvaron för många företag och även spara kostnader. Med ett modernt regelverk skulle Sverige äntligen komma vidare i den delen av digitaliseringsprocessen som varit uppe till diskussion sedan ett antal år.

– Det som är viktigt att ha med sig är att många företag anlitar en konsult att sköta företagets ekonomi- och löner. Det är därför av största vikt att få med minst en representant från Srf konsulterna att representera branschen i utredningen. De verksamma i redovisnings- och lönebranschen som är anslutna till oss hanterar ekonomi och löner åt 330 000 svenska företag, säger Roland Sigbladh.

Srf konsulternas experter arbetar med frågan mot Näringsdepartementet och bevakar utvecklingen kring hur utredningen kommer att bedrivas och vilken representation som behövs.

Srf konsulterna är Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning, lön och rådgivning.

Srf konsulterna grundades 1936 och verkar för en sund branschutveckling med fokus på nytta för företag och samhälle.

Srf konsulterna erbjuder professionell utveckling via auktorisation, branschinformation och ett stort utbud kurser med landets bästa lärare.

Srf konsulterna har 5 500 medlemmar, varav 3 500 är Auktoriserade Redovisningskonsulter och Auktoriserade Lönekonsulter, som hjälper 330 000 svenska och utländska företag att utvecklas.

Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som står för rätt kompetens, erfarenhet och affärsnytta. Genom auktorisationen tydliggörs kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster till nytta för företagen.

Läs mer på www.srfkonsult.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.