Följ Srf konsulterna

Srf Certifierad Affärsrådgivare – ny karriärväg för Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

Nyhet   •   Mar 12, 2019 13:57 CET

En Auktoriserad Redovisningskonsult fungerar som en naturlig rådgivare till sina kundföretag. Med rätt kompetens och starka löpande kundkontakter har konsulten en bra bild av företagets utveckling. För att tydliggöra redovisningskonsultens roll som rådgivare erbjuder Srf konsulterna nu möjligheten att bli Srf Certifierad Affärsrådgivare. En certifiering som lyfter fram landets främsta rådgivare inom redovisning.

Rollen som Auktoriserad Redovisningskonsult omfattar redan viktig rådgivning, vilket främst innebär redovisningsnära rådgivning som exempelvis frågor kring rapportering, tolkning av regelverk, skatteplanering och effektiv administration. En Srf Certifierad Affärsrådgivare medverkar i företagets viktiga affärsbeslut i frågor om inriktning, pris och volym, kalkyler över investeringar, budgetering, utformning av vinstdelningssystem och liknande områden som påverkar kundföretagens lönsamhet och likviditet.

Fredrik Polland och Mikael Carlson

– Via certifieringen tydliggör vi var företagen hittar sin viktigaste affärspartner. Även företag med egen ekonomiavdelning kan behöva ta hjälp av en extern rådgivare som stöd i viktiga affärsbeslut, säger Mikael Carlson som är branschansvarig redovisning hos Srf konsulterna.

Näringslivets små och medelstora företag har i alla lägen behov av en kunnig rådgivare som bollplank i företagets utveckling. Även om företaget redan anlitar någon som hjälper till med den löpande ekonomihanteringen så behövs också en kompetent affärspartner att bolla tankar och idéer med. Någon som kan vägleda företaget rätt i olika frågor.

– Den nya möjligheten att bli Srf Certifierad Affärsrådgivare erbjuds landets bästa redovisningskonsulter, det vill säga de som är auktoriserade. Ett program med totalt 5 kurser, varav tre online, samt en avslutande seminariedag gäller för att ta sitt certifikat. Första seminariedagen genomförs den 24 september, säger Fredrik Polland, utbildningschef hos Srf Utbildning.

Srf konsulternas roll är att synliggöra landets redovisnings- och lönekonsulter som har den kompetens som krävs för att leverera kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster samt rådgivning som skapar ett långsiktigt och hållbart företagande. 

Läs mer om Srf Certifierad Affärsrådgivare 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.