Följ Srf konsulterna

​Pressmeddelande: Näringslivets nya kvalitetskvitto för redovisningen

Nyhet   •   Dec 15, 2017 15:12 CET

Rapport om årsredovisningen enligt Rex är näringslivets nya kvalitetskvitto. Företagare i det svenska näringslivet har god nytta av att kunna uppvisa något som styrker kvaliteten i redovisningen som underlag för exempelvis banken, andra finansiärer, leverantörer eller beslutsfattare. Rapport om årsredovisningen är ett mycket kraftfullt kvalitetskvitto som bekräftar att redovisningen håller hög kvalitet. På så sätt skapas högt förtroende för företaget hos olika intressenter.

I ett väl fungerande näringsliv krävs förtroende mellan affärspartners och deras kontakter med myndigheter och finansiärer. Från den 1 januari finns det nya kvalitetskvittot för företagen avseende 2017 års redovisning.

– Det är viktigt att skapa trovärdighet i årsredovisningen samt att den ger en rättvisande bild av företagets ekonomi. Därför lanserar vi Rapport om årsredovisningen – ett viktigt beslutsunderlag för såväl intressenter som företagets ledning och ägare, säger Roland Sigbladh, förbundsdirektör hos Srf konsulternas förbund.

– Idag finns två sätt att säkerställa kvaliteten i redovisningen. Det ena är via revision, som innebär att i efterhand kontrollera företagets räkenskaper. Det nya är via Rapport om årsredovisning som kan lämnas av en Auktoriserad Redovisningskonsult. En effektivare och modernare metod via löpande kvalitetssäkring, säger Mikael Carlson, branschansvarig redovisning hos Srf konsulterna.

En Auktoriserad Redovisningskonsult är delaktig i kundföretagets löpande redovisning. Via rimlighetskontroller och rådgivning skapas hög redovisningskvalitet fortlöpande. Genom en Rapport om årsredovisningen skapar den Auktoriserade konsulten ett modernt kvalitetskvitto åt företaget och dess intressenter.

– Som företagare ska du efterfråga detta kvalitetskvitto som bekräftar att lagar och regler har följts, att rimlighetskontroller har gjorts, felaktigheter rättats och redovisningsuppdraget följt branschstandarden, Rex. Att löpande kunna använda redovisningen som beslutsunderlag och lita på att räkenskaperna håller god kvalitet är ett viktigt skäl till att välja en Auktoriserad Redovisningskonsult, säger Mikael Carlson.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.